Dette nettstedet, som de fleste nettsteder, lagrer eller henter informasjon i nettleseren din i form av informasjonskapsler (i tillegg til relatert teknologi som nettvarder, merkelapper og skript).

Denne informasjonen kan handle om deg, dine preferanser elle din maskinvare, og brukes mest for å få nettstedet til å fungere slik du forventer. Informasjonen identifiserer deg vanligvis ikke direkte, men den kan gi deg en mer personlig nettopplevelse.

Fordi vi respekterer din rett til personvern, kan du velge å ikke tillate noen typer informasjonskapsler. Blokkering av noen typer informasjonskapsler kan imidlertid påvirke opplevelsen din av nettstedet og tjenestene vi kan tilby.

Se eller endre preferanser for informasjonskapsler

Se våre personvernregler

Varighet på informasjonskapsler

Informasjonskapsler kan være "vedvarende" informasjonskapsler eller "økt-informasjonskapsler", og dette nettstedet bruker begge deler. En vedvarende informasjonskapsel blir ikke automatisk slettet når nettleseren er lukket, men lagres av nettleseren og vil forbli gyldig til den angitte utløpsdatoen (med mindre den er slettet av brukeren før da). Dette lar oss huske ting om deg (for eksempel dine preferanser) mellom nettlesingsøkter. En økt-informasjonskapsel lagres midlertidig under en nettlesingsøkt og utløper på slutten av brukerøkten, når nettleseren er lukket. 

Nødvendige informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er viktige for at du kan bevege deg rundt og bruke funksjonene på nettstedet vårt slik det er ment, og for sikkerhetsformål. Du kan deaktivere disse i nettleseren din, men det kan bety at vi ikke er i stand til å tilby tjenester du ber om for å be om et pristilbud.

SESSIONID

Dette er en øktinformasjonskapsel som inneholder en unik tilfeldig streng med bokstaver og tall. Det er påkrevd å følge fremgangen din gjennom nettstedet vårt og sikre at nettstedet vårt fungerer som forventet. Uten den vil hver side du besøker behandle deg som en helt ny besøkende. Denne informasjonskapselen identifiserer deg ikke personlig og er ikke koblet til annen informasjon vi lagrer om deg. Den blir slettet når du lukker nettleseren.

CookieControl

Denne informasjonskapselen registrerer dine preferanser for informasjonskapslene.

Google reCaptcha

PREF, NID, HSID, APISID, SID

Disse informasjonskapslene brukes i våre skjemaer for å stoppe spam.

Informasjonskapsler for funksjonalitet

Noen av websidene våre bruker tredjeparts tjenester, for eksempel kart, online videoer eller sosiale medier som kan angi informasjonskapsler. Hvis de er deaktivert, kan det hende at noen nettstedfunksjoner ikke fungerer som du forventer.

YouTube

GPS, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, yt-remote-cast-installert, yt-remote-tilkoblede enheter, yt-remote-device-id, yt-remote-fast-check-period, yt-remote-session-app, yt- remote-session-navn

Google angir et antall informasjonskapsler på alle sider som inkluderer en YouTube-video. Disse måler antall og oppførsel til YouTube-brukere og inkluderer registrering av en unik ID for å holde oversikt over hvilke videoer du har sett, videospillpreferansene dine, et estimat av båndbredden og, på mobile enheter, sporing basert på din geografiske GPS-plassering. Informasjon om din bruk av nettstedet vårt, inkludert din IP-adresse, kan overføres til Google og lagres på servere i USA. De kan også koble besøkene til nettstedet vårt med Google-kontoen din hvis du er logget på en.

Google maps

SAPISID, SSID, NID

Google angir et antall informasjonskapsler på en hvilken som helst side som inkluderer et Google Map for å måle antall og oppførsel for brukere av Google Maps. Vi har ingen kontroll over disse.

Informasjonskapsler for analyse og funksjonalitet

Disse informasjonskapslene hjelper oss å forstå hvordan folk bruker nettstedet vårt og for å overvåke og forbedre ytelsen.

Google Analytics

_ga, _gid, _gat, __utma, __umtb,  __utmc, __utmt, __utmv, __utmz

Google Analytics er en webanalysetjeneste levert av Google for å hjelpe oss med å se hvordan nettstedet vårt brukes. Informasjon fra tusenvis av brukere kombineres via informasjonskapsler for å lage et helhetsbilde av for eksempel hvor ofte folk besøker nettstedet, hvordan nettstedet blir funnet (fra annonsering eller henvisning til nettsteder), og hvilke sider som vises hyppigst. Google Analytics anonymiserer IP-adressene som kan brukes til å identifisere en individuell bruker slik at de aldri identifiserer deg personlig.

Hvordan velge bort sporingsteknologier fra Google Analytics

Informasjonskapsler for annonsering

Disse registrerer besøket ditt på nettstedet, sidene du har besøkt og koblingene du har fulgt. Tredjeparter kan bruke denne informasjonen til å vise annonser andre steder som er relevante for dine interesser. 

IDE (doubleclick.net)

Hvis du blar til en side der det er innhold som AdWords eller YouTube (også eid av Google), kan det angi informasjonskapsler på vegne av DoubleClick, Googles løsning for annonseadministrasjon. Selv om vi ikke har ekstern annonsering på våre egne nettsteder, kan Google samle denne informasjonen med informasjon fra andre nettsteder som du blar gjennom for å vise deg relevant annonsering.

test_cookie 

Denne informasjonskapselen bestemmer om nettleseren din støtter informasjonskapsler. 

Dine vald for informasjonskapsler

Når du først navigerer til nettstedet vårt, blir du bedt om å gi ditt samtykke til informasjonskapsler. Du kan velge å gi eller holde tilbake ditt samtykke i forhold til hver av kategoriene oppført ovenfor (med unntak av "nødvendige informasjonskapsler"). I tillegg til å bruke pop-up samtykkeboksen, kan du kontrollere aksept av informasjonskapsler ved å endre nettleserens preferanser. Imidlertid, hvis du velger å blokkere alle informasjonskapsler (inkludert strengt nødvendige informasjonskapsler), kan det hende at du ikke har tilgang til hele eller deler av nettstedet vårt, eller til å bruke aktiviteter som krever informasjonskapsler. 

Andre nettsteder og informasjonskapsler

Dette nettstedet kan inneholde lenker til andre nettsteder eller "del", "like" eller andre lignende knapper. Disse andre nettsteder, tjenester og applikasjoner kan sette sine egne informasjonskapsler på datamaskinen din, samle inn data eller anmode om personlig informasjon. Vennligst referer til personvernreglene deres for å forstå hvordan informasjonen din kan samles inn og brukes. 

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål tiol disse retningslinjene eller vår bruk av informasjonskapsler generelt, kan du se i kontaktinformasjonen i Personvernreglene våre