Vertikaldren (PVD) er prefabrikkerte plaststrimler innpakket i geotekstilfilter med støpte kanaler. Disse fungerer som dreneringbaner slik at porevann kan renne ut av myk komprimerbar jord så det konsoliderer raskere, ofte en reduksjon fra tiår til måneder.

vertikaldren

Vanlige bruksområder

Vanligvis brukt i mykt, mettet og fingranulert jordsmonn, slik som silt, leire, torv, slam, gruveavfall og mudderfyll, som har stor porekapasitet og vanligvis er fylt med vann (fullstendig mettet).
Akselerere drenering
Konsolidere gruveavfallsdammer og utvinningsområder

Prosessen

Vertikaldren består av prefabrikkerte strimler som er ideelle for vanntransport. Den fleksible kjernen produseres vanligvis av polypropylen og begge sider har spor slik at vann kan strømme uhindret. Kjernen er pakket inn i et sterkt og holdbart geotekstilfilterstoff med utmerkede filtreringsegenskaper, slik at porevann får fri tilgang inn i drenet. Dette forhindrer også inntrenging av små partikler fra tilstøtende jordsmonn uten tilstopping.

Drenet mates ned gjennom en hul dor montert på en gravemaskin eller kranmast, og er på bunnen koblet til en ankerplate som blir igjen i grunnen. En vibrerende hammer eller statisk metode brukes til å føre doren til prosjektert dybde. Den fjernes deretter, mens vertikaldrenet forblir på plass. Vertikaldrenet kuttes deretter på overflaten av bakken, en ny ankerplate kobles til den, og doren flyttes til neste sted. Et mønster av installerte vertikaldren gir kort dreneringsvei for porevann, noe som akselererer konsolideringsprosessen og konstruksjonstidsplanen.

Fordeler

Svært rask installasjon
Akselererer drenering og i sin tur konstruksjonstidsplanen

Kvalitetssikring

Vi kan sikre kvalitet gjennom:

  • Automatisert datainnsamling for å registrere alle installasjonsparametere
  • Overvåking av et prøveområde for å bevise prosjekterte forutsetninger
  • Overvåking av tilleggslast