Spunting holder jord unna ved hjelp av stålplater med sammenlåsende kanter og monteres ved hjelp av både vibrerende og vibrasjonsfrie monteringsrigger.

spunt

Vanlige bruksområder

Støtte utgravninger for parkeringskonstruksjoner under bakkenivå, kjeller, pumpehus, fundamenter etc
Konstruere fangdammer
Konstruere sjøvegger og skott
Skape barrierer for tetting mot grunnvann

Prosessen

Spunt monteres i sekvens til den prosjekterte dybden langs den planlagte utgravingsperimeteren eller sjøveggen. Den sammenlåste spunten danner en vegg for permanent eller midlertidig lateral jordstøtte med redusert tilsig av grunnvann. Ankere eller intern avstiving kan inkluderes for å gi ekstra lateral støtte hvis nødvendig.

Kaldvalset spunt gir mindre vannmotstand, men kan være mer kostnadseffektiv og tilgjengelig. Varmvalset spunt er mer tradisjonell og gir bedre vannmotstand. Tetningsmiddel kan påføres skjøtene for alle spuntformer for å redusere permeabiliteten.

 

Fordeler

Et bærekraftig alternativ som er laget av resirkulert stål, og spuntnålene kan ofte gjenbrukes
Tilgjengelig i mange kombinasjoner av størrelse og vekt
Umiddelbar barriere for å hindre tap av jord og utglidning under utgraving
Permanent stålspunt er utformet for å ha lang levetid

Kvalitetssikring

Keller Geoteknikk har en flåte med moderne, trygge rigger tilgjengelig for å utføre spuntmontering av alle slag i alle miljøer. Internt design gjør det mulig for oss å skreddersy en kostnadseffektiv løsning for hvert prosjekt og flere tiår med erfaring gjør at vi kan unngå fallgruver i design og installasjon.