Hvorfor jobbe for oss?

Vi er stolte av å ha noen av de beste fagfolkene og dyktige folkene i bransjen som er motivert av vår kultur og mulighetene for karrierevekst. 

Læring og utvikling

Vi investerer i våre ansattes faglige og personlige utvikling og skaper et utfordrende miljø for dem slik at de kan bruke ...
Vi investerer i våre ansattes faglige og personlige utvikling og skaper et utfordrende miljø for dem slik at de kan bruke sine ...
Vi investerer i våre ansattes faglige og personlige utvikling og skaper et utfordrende miljø for dem slik at de kan ...
Vi investerer i våre ansattes faglige og personlige utvikling og skaper et utfordrende miljø for dem slik at de kan bruke ...
Få mer informasjon

Vårt arbeidsmiljø

Våre ansatte er vår mest verdifulle ressurs. Vi er forpliktet til å skape et arbeidsmiljø og kultur som bringer frem det ...
Våre ansatte er vår mest verdifulle ressurs. Vi er forpliktet til å skape et arbeidsmiljø og kultur som bringer frem det beste i de ...
Våre ansatte er vår mest verdifulle ressurs. Vi er forpliktet til å skape et arbeidsmiljø og kultur som bringer ...
Våre ansatte er vår mest verdifulle ressurs. Vi er forpliktet til å skape et arbeidsmiljø og kultur som bringer frem det ...
Få mer informasjon

Gode grunner til å jobbe i Keller Geoteknikk inkluderer:

Innovative prosjekter

Vi er så heldige til å være en del av noen av de mest spennende og utfordrende prosjektene innen den geotekniske verden i dag, og vi bruker det nyeste utstyret og teknikkene.

Læring og utvikling

I tillegg til muligheten til å lære «på jobben» på noen av de mest høyprofilerte geotekniske prosjektene, tilbyr vi strukturerte opplærings- og utviklingsmuligheter som er utformet for å hjelpe våre ansatte til å realisere sitt fulle potensiale.

Keller employees learning on site

Ekte innflytelse

Vår struktur og kontrollrammeverk betyr at våre ledere får betydelig ansvar allerede på et tidlig stadium i sin karriere. Folk synes at dette er svært motiverende, og det hjelper oss å tiltrekke og beholde noen av bransjens beste talenter.

Konkurransedyktige belønninger og god anerkjennelse

Vi tilbyr konkurransedyktige nivåer på lønn og frynsegoder, og prestasjonsrelaterte insentiver for mange stillinger. I tillegg anerkjennes god ytelse på en rekke forskjellige måter, ikke bare gjennom vårt belønningssystem.

Helse, sikkerhet og velvære

Vi ønsker at alle som jobber for oss eller med oss kan dra trygt hjem på slutten av hver arbeidsdag. Styret og toppledelsen er nådeløst fokusert på å nå vårt mål om null personskader og ingen dårlig helse.

Sosialt ansvarlig

Vi anerkjenner områdene der vår virksomhet påvirker samfunnet og hvor vi har ansvar som strekker seg utover våre økonomiske resultater. Dette gjelder sikkerhet, miljøet, vår rolle som arbeidsgiver og lokalsamfunnene vi arbeider i. Ved å ta dette bredere ansvaret på alvor, håper vi å bygge videre på den sterke følelsen av stolthet våre ansatte har i Keller.

En del av en global virksomhet som tilbyr muligheter for internasjonal karrierevekst

Keller Geoteknikk er en del av Keller Group-konsernet som er til stede i mer enn 40 land på 6 kontinenter, så vi kan tilby internasjonal karriereutvikling for ambisiøse og talentfulle mennesker som tenker globalt og er villige til å reise.

Keller-Geoteknikk-learning

En lærende organisasjon

Samarbeidsånd og kontinuerlig forbedring gjør oss til en lærende organisasjon. Og gjennom vår utvikling og overføring av teknologier mellom våre regioner og bedrifter, kan vi sikre at våre ingeniører har tilgang til et bredt spekter av løsninger og mulighet til å fortsette sin tekniske læring.

Gründer- og familieorientert ånd

Selv om vi er en del av en større gruppe, har vi både en gründer- og familieorientert ånd.

Utgjør en forskjell

Selv om vårt bidrag ofte går usett, berører det arbeidet vi gjør i Keller nesten alle aspekter av det moderne liv. Vi bidrar til å skape infrastrukturen for bygningene i hjertet av våre lokalsamfunn over hele verden.

Rettferdig sysselsettingspraksis

Vi har forpliktet oss til å skape et arbeidsmiljø der alle ansatte ansettes og forfremmes utelukkende på grunnlag av hans eller hennes fortjeneste og personlige bidrag, og et som er fri for ulovlig diskriminering og trakassering.  Vi verdsetter mangfold, feirer individuelle forskjeller og tror at vår inkluderende kultur hjelper virksomheten med å fortsette å vokse som en sterk, dynamisk og innovativ organisasjon.