Noen av våre strålende kvinnelige ingeniører fra hele verden deler hvordan karrieren deres har utviklet seg hos Keller.

Assistant Project Manager on Keller site

"Jeg blir kontinuerlig oppmuntret til å går videre."

Carly Miller

Assisterende prosjektleder - Keller North America, Chicago

Jeg begynte i Keller som feltingeniør i juni 2016, etter å ha tatt en grad i geologisk ingeniørfag fra University of Wisconsin-Madison. I løpet av de siste fire årene har jeg blitt forfremmet til prosjektingeniør og nylig til assisterende prosjektleder.

For å være ærlig hadde jeg noen bekymringer ved å bli med i en overveiende mannlig bransje. Men da jeg ble intervjuet for jobben, sa en av ingeniørene til meg: “Jeg er den eneste kvinnelige ingeniøren / prosjektlederen du vil snakke med i dag, så hvis du har spørsmål om å være kvinne i denne bransjen, spør i vei . ” Jeg kom bort og innså at hvis hun kunne gjøre det, kunne jeg også. Å møte henne viste meg at jeg kunne passe inn hos Keller.

Siden jeg startet, har folk her kontinuerlig oppmuntret meg til å gå videre. Jeg er praktisk, så jeg setter pris på at selskapet har tillatt meg å prøve nye ting, slik at jeg kan jobbe gjennom mine suksesser og feil og bli en bedre ingeniør og prosjektleder. Jeg har også hatt noen veldig støttende mentorer som har vært der for å svare på spørsmålene mine underveis.

Mitt råd til andre kvinnelige ingeniører som slutter seg til Keller er å holde fast ved det og ikke være redd for feltarbeidet. De første årene med å reise og jobbe kan være utfordrende, men du lærer så  som i neste omgang vil hjelpe deg. Finn også noen som vil være din mentor. Det er viktig å ha erfarne mennesker å sparre med, eller bare å ventilere når du har en tøff dag.

Female Keller project manager on site

"Jeg har bare blitt behandlet med likeverd"

Tünde Lorinczi

Junior Prosjektleder - Keller Grundläggning, Sweden 

Jeg studerte bygg- og infrastrukturteknikk i Cluj-Napoca, Romania og tok deretter en mastergrad i geoteknikk, hvor en del var i Graz, Østerrike. Det var her jeg først hørte om Keller som et av de største og mest respekterte selskapene innen sitt felt.

Jeg begynte i Keller Romania i 2015 som designingeniør og fikk den heldige muligheten til å bistå med et jetinjiseringsprosjekt i Helsinki som stedstekniker. Det forandre alt - jeg ble forelsket i prosjektgjennomføring og helt siden har  jeg vært prosjektingeniør som jobber på byggeplasser i Ungarn, Østerrike, Finland, Norge og nå Sverige, hvor jeg er junior prosjektleder.

Dette er fortsatt et yrke der kvinner er underrepresentert. Men jeg kan si at jeg har blitt stolt på og behandlet med likeverd.

Mitt råd til kvinner som blir med i bransjen er å minne dem på at vi er like dyktige som enhver mann. Etter min erfaring kan du oppnå hva som helst hvis du setter et mål og er bestemt, og er hardtarbeidende og utholdende

Keller female project engineer on site

"Jeg har hatt mye støtte fra andre kvinner i selskapet"

Millie Pryphun

Assisterende prosjektleder - Keller North America, Florida

Jeg begynte med det som den gang var HJ Foundation rett etter høyskole, på selskapets Preparing Individuals to Lead with Excellence (PILE) -program, som gir veiledning og erfaring fra forskjellige områder av virksomheten.

Jeg fikk sjansen til å jobbe som feltingeniør og i maskinverkstedet, samt i estimerings- og prosjektledelsesavdelingene. Etter at jeg var ferdig ble jeg prosjektingeniør, og i løpet av et år ble jeg forfremmet til assisterende prosjektleder.

Min grad er innen maskinteknikk, så jeg kom ikke inn med den typiske byggingeniørbakgrunnen. PILE tillot meg å lære og vokse i stillingen. Jeg ble også tiltrukket av selskapet fordi Florida-kontoret har følelsen og fordelene ved en liten bedrift, men med støtte og ressurser fra en global

Jeg har hatt mye støtte fra andre kvinner i selskapet. Å vite hvor mannsdominert selskapet og industrien er, gir disse kollegene en uvurderlig kilde til erfaring og mentorskap. En av de største utfordringene jeg har kommet over er at folk utenfor selskapet ikke tar meg på alvor eller tror at jeg kan gjøre jobben fordi jeg er ung og kvinne.

Mitt råd til andre unge kvinnelige ingeniører er at du må være forberedt på å stå opp for deg selv og få deg hørt. Be om hjelp og trening når du trenger det, og finn en mentor som kan støtte og presse deg til å bli bedre selv.

Keller female product line manager on site

“ Ledelsen har vært veldig støttende for min opplæring”

Belen Rodriguez

Product Line Manager, Jet Grouting  - Keller Cimentaciones, Madrid

Karrieren min med Keller startet før jeg var ferdig med min utdanning som teknisk ingeniør, takket være et stipend som tillot meg å jobbe her i sommermånedene.

Etter å ha fullført kurset ble jeg ansattpermanent, men virksomheten oppmuntret meg til å fortsette å studere. Så de neste to årene tilbrakte jeg morgenene på kontraktsavdelingen, og på ettermiddagen gikk jeg på universitetet for å få en høyere ingeniørutdannelse. Helt siden den gang har Keller-ledelsen støttet min kontinuerlig opplæring – mitt ønsket om å lære er fortsatt levende og gjør jobben min spennende og engasjerende.

Jeg gikk over til å bli en plassleder, bare 24 år gammel, og taklet mange komplekse og utfordrende prosjekter, og de siste tre årene har jeg vært produktleder og spesialisert meg på jetinjisering.

I begynnelsen av karrieren min var jeg bekymret for det lave antallet kvinnelige ingeniører innen dette feltet - prosentandelen er fortsatt veldig lav i dag, spesielt innen byggeplasser hvor det er vanskelig å finne noen kvinner i dette landet

Dessverre er det fremdeles noen trangsynte mennesker der ute i verden som mener at kvinner ikke skal være i denne typen arbeid. Jeg hadde til og med en klient som fortalte meg at han helst ikke måtte diskutere byggesaker med en kvinne. Men i stedet for å gjøre meg motløs, har kommentarer som disse bare gjort meg sterkere. Keller har vært veldig støttende i disse situasjonene.

Det er fortsatt et utrolig vanskelig område for kvinner å jobbe i, og det kan føles som om du må jobbe dobbelt så hardt for å bevise din kunnskap og kapasitet til noen mennesker. Geoteknikk er imidlertid et spennende felt; hvert prosjekt er annerledes og åpner for mange nye utfordringer.

Keller female graduate on site

"Den beste oppmuntringen jeg har hatt, er å kunne jobbe sammen med andre kvinnelige ingeniører"

Danah Crichton

Graduate Engineer - Keller Australia

Jeg begynte med Keller som studentingeniør i mai 2019 og ble tilbudt en ingeniørrolle i januar 2020. Jeg hadde alltid hatt interesse for å jobbe i en rekke forskjellige situasjoner og steder, og med Keller har jeg vært i stand til å oppleve masse av det så langt. Da jeg fikk sjansen til å jobbe som studentingeniør, omfavnet jeg det med begge hender og virkelig ble glad i menneskene og selskapet.

Helt fra begynnelsen har jeg funnet ut at alle her er veldig imøtekommende og villige til å involvere meg i en rekke forskjellige jobber. Alle er ivrige etter å lære bort, og dette har gjort et hav av forskjell for noen som meg med veldig liten eksponering for bransjen

Jeg har aldri

 Bekymret meg mye for om menneskene rundt meg på arbeidsplassen hovedsakelig er menn eller kvinner - selv om det helt klart er oppmuntrende å møte andre kvinner i bransjen. Den beste oppmuntringen jeg har hatt som kvinnelig ingeniør, er faktisk å kunne jobbe sammen med andre svært dyktige og kunnskapsrike kvinnelige ingeniører. Jeg har lært så mye av dem og håper at jeg kan spille den rollen for andre unge ingeniører i fremtiden.

Du får mye støtte fra Keller, i den forstand at det er så mye erfaring her. Jeg har også hatt rikelig med en-til-en-støtte - ingen har noen gang fått meg til å føle meg dum for å stille spørsmål (inkludert de dumme), noe som er flott!

Keller female designer at her desk

"Jeg har alltid vært i stand til å stole på hele teamet for deres støtte"

Emanuela Tomków

Assistant Designer - Keller Poland

Jeg har bare vært hos Keller noen få måneder som heltidsansatt, men før da hadde jeg to sommerpraksisplasser, jobbet som stedingeniør og utviklet deretter designkunnskapene mine. Jeg likte det veldig, og for en ung person som ønsket å starte karrieren, var det en fin måte å få erfaring på. Praksisen overbeviste meg om at dette er selskapet som kan hjelpe meg med å nå målene mine. Jeg er nå assistentdesigner her i Poznań, Polen.

Jeg har møtt mange flotte, intelligente mennesker her. Takket være en så fantastisk atmosfære har jeg aldri følt meg som den 'nye' - jeg har alltid vært i stand til å stole på hele teamet for deres støtte.

Jeg behandler alltid hver oppgave som en ny utfordring. På grunn av erfaringen fra kollegene mine, kan jeg forbedre ferdighetene mine hver dag. Jeg har full frihet i måten jeg jobber på og fullfører oppgaver, og jeg får sjansen til å være en del av store prosjekter som lar meg teste meg selv i forskjellige roller.

Hvis du vil ha en fredelig, myk jobb, er dette ikke stedet for deg! Det skjer mye her, så du må være klar for mange utfordringer. Når det er sagt, vil Keller gi deg alt du trenger for å møte selv de vanskeligste oppgavene.