Keller fullfører prosjekter i nesten alle land i verden med flernasjonale byggeplasser.

SMS2a-prosjektet vårt satte imidlertid en ny rekord.

Av de rundt 20 ansatte som jobber både på og utenfor stedet for vårt norske datterselskap Keller Geoteknikk AS i Oslo, er det imponerende ti forskjellige nasjonaliteter.

Vår forretningsenhet i Sørøst og Norden (SEN) har alltid vært stolt av sin mangfoldige og flerkulturelle arbeidsstyrke. Bare i denne forretningsenheten er Keller representert i ni land der enda flere språk snakkes - Sveits har for eksempel fire nasjonale språk: tysk, fransk, italiensk og romansk. Og da Norge, Sverige og Finland ble med i BU i januar i år, ønsket vi enda flere språk velkommen.

Ulike arbeidsstyrker, mangfoldige ferdigheter

Prosjektgruppens opprinnelsesland er også forskjellige. Bare syv av de rundt 20 ansatte har norsk pass. De andre kommer fra ni forskjellige land, nemlig Østerrike, Tyskland, Hellas, Kenya, Litauen, Polen, Filippinene, Tyrkia og USA.

"Alle har ikke bare ulik kulturell bakgrunn, men også de mest varierte faglige ferdighetene, som vi kan gjøre god bruk av på dette utfordrende prosjektet, og som utfyller hverandre godt. En ting de har til felles er at de alle sammen tilhører Keller-familien, sier Dominik Gächter, regionsjef Norge.

Ny jernbanelinje

For SMS2a-prosjektet konstruerer Keller en utgravningsgrop ved bruk av tørr kalksementpeler (DDSM) for en ny, omtrent 10 km lang jernbanelinje som skal passere byen Moss. Ytterligere metoder som jetinjisering brukes for å forbedre den kvikkleiregrunnen som er utbredt i Norge og Sverige.

Ettersom dette spennende prosjektet fortsetter å ta form, vil teamet, ledet av Dominik Gächter, ha mange muligheter til å lære av kulturen og språkene til sine kollegaer på stedet, et unikt levende og fungerende eksempel på mangfold.