Arbeid og foreldreskap kan være en vanskelig balansegang i de beste tider. Men kast inn COVID-19 global pandemi som så skolene stengte og mange foreldre måtte bli lærere på deltid, og ting ble mye vanskeligere. Keller-kolleger deler hvordan de taklet barnoppdragelse i en pandemi.

Keller family with Keller toy truck

Miguel Sanchez Guijarro

HSEQ Manager Iberia-Latam

Bor i Madrid, Spania

Jeg bor med min kone og mine tre barn: Mercedes, som er 13, Miriam, 11, og Miguel, 7. For oss startet nedstengning den 15. mars uten at noen fikk lov til å komme ut. Bare nylig har voksne fått lov til å gå en tur på dagtid, men barn fikk lov til å gå ut mellom kl. 12 og 19 sammen med en av foreldrene. Selv da er det bare i en time, og vi kan ikke gå mer enn 1 km fra huset.

Jeg besøker fortsatt byggeplasser, og den største utfordringen er å være i kontakt med kollegaer der på avstand. To eller tre dager i uken går jeg på kontoret (vi får lov til å gå på jobb om nødvendig) og blir der til klokken 15.00, så kommer jeg hjem og fortsetter å jobbe til klokka 19 eller 20.

Før pandemien pleide jeg å reise mye; nå kan jeg tilbringe mer tid med familien min og være en del av deres daglige rutine. Vi har forsøkt å beskytte barna så mye som mulig fra situasjonen - vi synes det er best for deres sinn når så mye av informasjonen som kommer utenfra ikke er positiv for dem. Når jeg er hjemme prøver jeg å hjelpe barna mine med hjemmeskole, men jeg er forferdelig til det!

Keller employee with his family

Kevin Wikar

Area Manager, Keller North America

Bo I  Annapolis, Maryland

Jeg bor sammen med min kone, Cornelia, og våre to barn Gabriela, 17, og Stefan, 14. I delstat vår har ganske mye blitt stengt i over en måned nå, selv om ting nylig har begynt å løsne.

Byggearbeid er ansett som viktig, så jeg har gått på kontoret tre dager i uken og jobbet hjemmefra resten. Dagene hjemme har vært utfordrende.

Min kone er hjemmeværende mamma, er tidligere jobbet hun i miljøsektoren og er veldig godt utdannet, så hun har tatt føringen med barnas læring. Datterens skole var veldig godt forberedt på nettet, så hun pleier å isolere seg bort. Stefan er på en ungdomsskole som var veldig uforberedt, så i april tenkte han, hei, sommerferien startet tidlig! Vi stoppet raskt det.

De har blitt frustrerte som alle andre, men vi støtter dem. Sønnen min ønsker å gå ut med vennene sine, og datteren min burde hatt videregående skoleball nylig. Hun begynner nå å tenke på høyskole. Vi prøver å veilede henne til nøye å vurdere hvilke fag og karrierevei å velge, fordi mange bransjer kommer til å lide lenge.

For Keller har vi fortsatt stor etterspørsel i offentlige og private infrastrukturprosjekter, og det har vært veldig vanskelig med tanke på situasjonen for å møte etterspørselen. Jeg har nylig begynt å reise litt lenger bort. Vi tar alle forholdsregler på disse besøkene, men det er åpenbart en bekymring. Men som jeg sier til vennene mine når de spør meg hvorfor jeg skal ut på jobb, svarer jeg at det er disse viktige prosjektene som holder samfunnet vårt i funksjon.

Keller employee with her daughter

Lea Cochrane

Marketing Manager, Keller Australia

Bor I Victoria

Jeg bor med partneren min, Amos, og tre barn: 13 år gamle Chelsea, Cameron, 9, og Amelia, 5, som går første året på barneskolen. Vi har også tre hunder å legge til blandingen!

Barna elsker ‘iso-life’, som vi kaller det her. For dem betyr det kunst og håndverk, brettspillkvelder, turer, matlaging, cubby hus og mye kvalitetstid i og rundt hjemmet vårt. Det utviklet virkelig kreativiteten deres, men de savner vennene sine og andre familiemedlemmer. Vi er en blandet familie, så i halve uken er ikke barna her, og jeg kan få gjort mer arbeid.

Vi har tilbrakt åtte uker hjemme siden nedstenging startet, og det har vært en virkelig følelsesmessig berg-og-dalbane. Jeg elsker mennesker og liker å gå på jobb for å se kollegaen mine. Jeg har slitt med angst, stress, ensomhet og det generelle spørsmålet om hva kan jeg gjøre for å takle dagen i dag? Jeg er heller ikke en naturlig hjemmemann. Før Covid-19 var vårt sosiale liv stort sett utendørs, fullt av camping og opplevelser.

På den positive siden har jeg vært i stand til å påvirke og være vitne til mine barns suksesser i skolearbeidet, og jeg har bidratt til læringen deres, noe som har vært så givende. Å jobbe hjemmefra har mange fordeler, som ingen reisetid til kontoret eller skolen.

Hjemmeskole har vært utfordrende. Vi har tilpasset huset vårt slik at vi alle har et sted å sitte og jobbe, men vi er i et lite område. I tillegg må du sette opp og bruke en rekke online kildematerialer fra tre forskjellige skoler, mens du prøver å huske hvem som har møter i dag, til hvilken tid og bruke hvilken plattform!

Amelia lærer å lese og skrive, så alt arbeidet hennes blir hjulpet og krever utrolig tålmodighet. Cameron trenger rundt 50 prosent hjel og trenger en kvalitetskontroll da han kanskje hadde håpet å komme seg unna med et minimum i noe av sitt arbeid. Heldigvis er Chelsea nesten helt uavhengig. Hun har vært en så stor hjelp for meg og en inspirasjon for sine yngre søsken.

Heldigvis jobber jeg for et fantastisk, forståelsesfullt selskap med fantastiske mennesker, og jeg har bare opplevd hensynsfulle arbeidsforhold som foreldre.

Keller employee with her family

Jessica Church

HR Manager, Keller North America

Bor I Baltimore

Jeg bor sammen med mannen min Aaron, og vi har to sønner - Brody som er seks og en halv, og Landon som fyller fire år den 31. mai. Vi skal ha en pandemi-bursdag i huset!

På grunn av nedstenging kan vi bare forlate hjemmet vårt for trening og nødvendigheter. Noen dager er veldig bra, mannen min får jobbet og guttene er relativt oppdragne. Noen dager er det en katastrofe av tårer og sutring - de spør hver dag når de kommer til å gå tilbake til skolen og se vennene sine.

Mannen min og jeg jobber på heltid, så i begynnelsen av uken snakker vi om timeplanen våre, så hver dag får hver av oss halve dagen på hjemmekontoret, uavbrutt. Den andre halvparten jobber fremdeles, håndterer samtaler, e-post osv., pluss å lære barnehage, mate dem utallige måltider og ta dem ut på gaten vår for å leke.

Jeg har lært noen få ting, for eksempel at Wi-Fi når fire hus nedover slik at jeg kan ta med meg den bærbare datamaskinen min, og barna mine ser bare ut til å rope og skrike i det øyeblikket jeg snakker i telefonen. Og jeg savner utrolig mye å jobbe på kontoret med mine medarbeiderne.

Pre-Covid pleide jeg å si at det ikke var nok minutter på dagen, og jeg savner tid med guttene mine. Så til tross for utfordringene, situasjonen har gitt meg tid til å være sammen med dem i løpet av denne korte barndomsperioden. For en arbeidende mamma er dette noe jeg aldri trodde jeg skulle få.

Keller employee with her children

Rosalind Leong

PA to Directors, Keller ASEAN

Bor I Singapore

Jeg bor med mannen min og to barn: Jayden 11 år og Charlotte, som er ni. I Singapore jobber alle unntatt viktige arbeidere hjemmefra, med en person i familien som får lov til å gå ut for å kjøpe ting.

Som familie har vi hatt det bra under "sikringen" - våre begrensninger kalles ikke nedstenging. Vi blir bare hjemme og går ut og henter dagligvarer en gang i uken. Barna er nå på skoleferie etter nesten en måned med hjemmebasert læring, noe som har gjort ting lettere. I løpet av semesteret hver morgen måtte vi logge inn på det elektroniske læringssystemet, hjelpe barna med å sette opp videomøtene sine, og deretter hjelpe dem med spørsmålene, sjekke svarene, sende inn arbeid osv.

Hovedutfordringen har vært de endeløse husarbeidene. Med barn i nærheten blir huset rotete, så vi renser hele tiden etter dem. Dessuten har Singapore veldig varmt og fuktig vær, noe som betyr flere skift av klær daglig, så tøyet legger seg virkelig sammen! Jeg trener dem til å vaske opp, men de er ofte fortsatt skitne!

Å balansere arbeid og foreldre har ikke vært så ille. På den lyse siden føler jeg at vi bruker mer tid sammen. De dagene jeg ikke kan fullføre jobben på dagtid, jobber jeg bare senere på kvelden. Det at jeg ikke trenger å skynde meg hjem etter jobb for å hente dem, betyr at det er mer fleksibelt.