Som et globalt selskap med mer enn 9 000 ansatte i 40 land, drar vi nytte av mye kulturelt mangfold i arbeidsstyrken. Og hvert år feirer vi noen av de viktigste begivenhetene og observasjonene som er viktige for kolleger over hele verden, fra måne nyttår, til internasjonal kvinnedag, til global mangfoldsmåned. Her er vår titt på Diwali.

Diwali - lysfestivalen - er en fargerik, gledelig begivenhet som vil bli feiret av millioner av mennesker i oktober. Vi snakket med kolleger på tvers av Keller for å finne ut hva arrangementet betyr for dem.

Som et barn vokste opp i Mauritius, husker Leena Veerasamy spenningen ved Diwali. “Det begynte en uke eller to før, da vi ville rengjøre hele huset for å få alt skinnende rent. Vi ville faste i en uke, spise bare grønnsaker og ga bort klær og andre eiendeler til familie og venner i nød.

”På selve dagen våknet vi tidlig, tok på oss nye klær, ba våre bønner [kjent som puja] og tok med oss småposer med søtsaker til alle våre venner, familie og naboer. Det var alltid en veldig lykkelig dag, full av glede. ”

Leena, markedssjef i Keller France, er bare en av millioner hinduer som feirer Diwali - lysfestivalen - over hele verden. Selv om det ofte er forbundet med India og hinduisme, er begivenheten en stor høytid i mange land og blir også observert av andre religioner, inkludert Jains, Sikhs og Newar Buddhists.

Starter med et smell

Diwali faller vanligvis mellom midten av oktober og midten av november og symboliserer seieren til det gode over det onde og lyset over mørket.

Feiringen varierer over hele India, med sør som starter dagen med et smell - bokstavelig talt - ved å slippe fyrverkeri, med nord møtet med familie og venner om morgenen før de nyter fyrverkeri til langt ut på natten.

Fyrverkeri spiller en stor rolle i Diwali gjør også det, selvsagt, lys med familier som pryder hjemmene sine med stearinlys og oljedrevne leirelamper kjent som diyas, for å symbolisere å skyve ondskapen bort.

Vårt India-kontor i Chennai kommer også på banen, med dekorasjoner, kurver, konkurranser om de beste malte lampene eller kortene, og kolleger som bruker tradisjonelle klær.

Ashok Balguri vokste opp i India, men har de siste 15 årene bodd i Singapore, hvor han nå er Keller Operations Manager. “I Singapore er Diwali en av de viktigste høytidene. Det er et område som heter Little India som er opplyst med vakre lysdekorasjoner overalt. Det hele er veldig festlig og gledelig. "

Hjemme hos Ashok, hans kone og to barn vil be til Lakshmi, gudinnen for rikdom og velstand, dekorere huset sitt med lys og vakre Rangoli - et fargerikt mønster som vises på gulvet utenfor huset.

Singapores mangfold gjenspeiles i kontoret, der det er rundt 20 forskjellige nasjonaliteter. Diwali, som andre religiøse og kulturelle festivaler, er preget av at kolleger kjøper lunsj eller middag for de som feirer - en rørende erkjennelse av Kellers globale mangfold.

Den neste generasjonen

Tilbake i Frankrike er Leena kanskje ikke lenger omgitt av så mye familie som hun en gang var i Mauritius, men hun ser fremdeles veldig frem til å feire Diwali. Faktisk nyter hun nå sjansen til å videreføre tradisjonene til sin kulturarv til neste generasjon.

"Datteren min er to, så hun vil ha litt mer bevissthet om hva som skjer i år. Hun vil bli med oss i bønnene, hun vil ha nye klær, og vi vil tenne lamper. Hun lærer og bidrar på sin egen lille måte. "